Престъпна мрежа в Южна България източила ДДС за 50 млн

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:48 / 08.12.2004
1324
Разкрита е мрежа за източване на ДДС, действала на територията на шест региона в Южна България, съобщи главният секретар на МВР ген.-лейт. Бойко Борисов при пристигането си днес в Хасково заедно с директора на НСБОП ген. Валентин Петров, зам.-директора на НСБОП полк. Венелин Великов и зам.-апелативния прокурор на Пловдив Атанас Боев. Групата е действала в Стара Загора, Пловдив, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас. По предварителни данни нанесените на държавата щети са за над 50 млн лв., като с внасяните стоки са извършвани митнически измами чрез обявяване на ниска стойност и представяне на фалшиви фактури за произход. След това със тези стоки се извършвали фиктивни сделки с фантомни фирми, последните от веригата се натоварвали с ДДС и той се усвоявал от организаторите на мрежата.
За престъпната дейност са заподозрени осем човека. Те ще бъдат задържани в хода на операцията, която се извършва на територията на шестте регионални вътрешни дирекции. Проверени са 16 обекта и са иззети веществени доказателства - документи и компютърни конфигурации. Намерени са печати, фиктивни документи, празни фактури на турски фирми. Продължават обиските в Стара Загора, Пловдив, Сливен, Айтос.
Разбитата група по-рано е работила за Константин Димитров - Самоковеца, а след това по същите схеми - за себе си, каза полк. Великов. Ген.-лейтенант Бойко Борисов изрази надежда, че за участниците в престъпната мрежа ще има тежки осъдителни присъди, тъй като те не само ощетяват финансово държавата, но и чрез внасянето на стоки с ниско качество създават реална опасност за живота и здравето на гражданите, както и увреждат имиджа на страната в Европейския съюз.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).