Превръщат отъпканите пътеки в малки алеи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:10 / 02.05.2009
1562

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ
Отъпканите пътечки в центъра ще се превърнат в малки алеи. Тази идея ще започне да се превръща в реалност в първите дни след празниците. За нейното осъществяване ще се погрижи администрацията на район Централен.  

Практиката е копирана от Европа, където местните управници оставяли сами гражданите да изберат коя пътека е по-удобна за преминаване и тогава да я превърнат в тротоар. Учудващо пари за тази цел няма да са нужни. В момента всички 185 хиляди павета, с които ще се изграждат малките алеи са на склад в общинското предприятие „Траурни дейности". Те ще бъдат поставяни главно от служители на „Градини и паркове". От следващата седмица започва работата по две хубаво отъпкани пътеки в зелените площи от булевард „Свобода". След това ще се премине към изграждането на подобна алея на „Васил Априлов", която ще свързва тротоара на булеварда с детската площадка в района.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).