ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
През април стартира обновяването на централната пешеходна зона в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:03 / 15.03.2005Коментари (3)739
©
До края на следващата седмица ще бъдат подписани анексите с изпълнителите “Инжстрой”, “Пътища”АД и “Драгиев и ко”, които ще извършат годишните улични ремонти в Пловдив, съобщиха от общината. Тази година пловдивският бюджет заделя около 2 900 000 лв. изкърпване и преасфалтиране, като в по-голямата част ремонтът ще е преасфалтиране и работа по фугите. Тендецията е да се извършва преасфалтиране на по-големи пространства, за да не се допуска получаването на големи дупки по платната. Близо 300 улици (два пъти повече от миналата година) ще бъдат отремонтирани. В допълнителните средства тази година за ремонти са включени и приходите на районните администрации от наеми на гаражни клетки.
Годишните улични ремонти ще стартират през април.
Тази година стартира и проектът за обновяване на Централната пешеходна зона. Уличната настилка ще бъде подменена с цветни бетонни блокчета, естествен камък и щампован бетон. Ще бъдат премахнати бордюри и тротоари в зоната. Запазват се всички съществуващи дървета, като се предвиждат също нови зелени и водни площи, както и кътове за отдих, нови кошчета за смет, съоръжения за реклама и др. Предвижда се също подготовката на специални съоръжения за сезонна търговия, както и подходящо функционално улично осветление. Ще се изследват възможностите за съчетание на новите елементи с архитектурно-историческите паметници. Тази година по проекта ще се работи в зоната на ул. “Княз Александър І” от Джумаята до бившето кино “Балкан”. Този първи етап, включва и всички съседни улици в зоната, включително малкото площадче пред Художествената галерия в границите с ул. “Отец Паисий”, включена е и ул. “11 август”, площадчето пред бившето кино “Република” и свързаната с него ул. “Д-р Г. Вълкович”. Ремонтът на този първи етап ще бъде извършен на общ обем от 7850 кв. м.
Вторият етап от 9750 кв.м. включва улицата пред х-л "България", площада пред Общината и околните улици (включително зелената площ пред шадравана), ул. “Ген.Гурко” и връзката с ул.”Отец Паисий” до бившата Руска книжарница. Този етап ще се реализира през идната година. 4120 кв.м. е работната площ на третия етап в зоната около паметника на Филип Македонски и прилежащите пространства.
В момента се изготвят проектите за трите етапа и работните проекти за първия етап. На първия етап ще бъдат вложени средства в размер на 935 000 лв. Очаква се строителните работи да започнат до началото на юни. Ще бъде изготвен специален проект за организация на изпълнението на строителството, съобразено с пешеходното преминаване и търговията. Работата по основната реконструкция и разширение на “Пещерско шосе” тази година възлиза на 3 млн.лв. До две седмици ще бъде подписан анексът с “Инжстрой” АД, а работата на този последен етап (от ул. “Белица” до ресторант “Чадърите”) ще започне през април.
Реконструкцията на връзката между бул. “България” и ул. “Дунав” ще започне също през април. Там ще бъдат вложени 300 000 лв.
В момента се разработва проектът за разширение на Рогошкия гробищен парк. 45 дка ще бъдат прибавени към гробищното пространство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.03.2005 г.
0
 
 
Тези мраморни плочки са дело на великия архитект Матей Матеев в Пловдив и в Смолян.По времето на Дража Вълчева ,беше главен архитект и засра града с простотии,Матейчо беше много тясно свързан с първата дама,след което издигна Емилия Божкова също много близка на Матей.Та Божкова като главен архитект сега сере още по -големи лайна.Голямо постижение за Пловдив.Така е като те управляват п....и.
zoro
на 15.03.2005 г.
0
 
 
Това ще е поредното загрозяване и бетонизиране на града за наша сметка. Сегашният бял камък създава не може да се сравни с някакви бетонни плочки. Вижте за справка как порнографски изглежда центъра на Смолян с такива плочки.
Toto
на 15.03.2005 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Първа лига, сезон 2024/2025
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: