Президентът изказа съболезнования към близките и семейството на доц. Кирчо Атанасов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:43 / 09.08.2023
4225
Президентът Румен Радев изказва съболезнования към близките и семейството на доц. Кирчо Атанасов по повод кончината на изтъкнатия преподавател, общественик и дългогодишен директор на Образцовата математическа гимназия “Акад. Кирил Попов" в Пловдив. Поклонението пред доц. Кирчо Атанасов ще се състои днес. 

"Личността на доц. Кирчо Атанасов остава светъл пример за родолюбие и активно будителство“, посочва президентът в съболезнователното си писмо. Той откроява мъдростта, ерудицията и богатия опит на доц. Атанасов, както и уважението към него от граждани, общественици и колеги в учителските и научните среди. 

Държавният глава изтъква приноса на доц. Кирчо Атанасов за постигането на качество на образователния процес на световно ниво в ръководената от него ОМГ "Акад. Кирил Попов“ в Пловдив.

"Благодарение както на неговия принос, така и на педагогическия подход на колектива, който той изгражда, се увеличават достиженията и престижът и на гимназията, и на българската математическа школа“, посочва още президентът и откроява заслугите на доц. Атанасов и към развитието на образованието в програмирането и компютърните науки. 

Президентът подчертава и дейността на доц. Атанасов като автор и деен ръководител на Националния проект за ученическо творчество "Народните будители и Аз“, с който доц. Кирчо Атанасов се утвърждава като всеотдаен патриот, работещ за укрепването на българския дух, за това младите хора да познават историята на България и ценностите, отстоявани от народните будители и възрожденци.

"До последен дъх той отдаваше неуморни сили на каузата да подкрепя и насърчава развитието на младите поколения“, посочва още държавният глава и припомня, че за своите значими заслуги към напредъка на страната ни, доц. Кирчо Атанасов получава най-високото държавно признание – орден "Стара планина“ - I степен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако утре си купите апартамент в този комплекс, получавате безплат...
Този уикенд в Пловдив ще се проведе най-голямото събитие за домаш...
Талантливо момиче от Пловдив е сред победителите в националния ко...
Посочиха смущаващ факт покрай трагедията със загиналите край "Гра...
Кметът на Пловдив: За три дни решихме голям проблем
Успешна японска компания инвестира 60 млн. лв. в завод край Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).