ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Приети да учат в УХТ - Пловдив само за 5 часа заеха 20% от местата | ||||||
| ||||||
За да спазят противоепидемичните мерки, организаторите бяха превърнали двора на университета в приемна, където екипи от експерти приемаха документите. Домакините бяха разпънали две шатри, масички и столчета за попълване на документите бяха поставени под сенките на дърветата, а самото записване при инспекторките от отдел "Учебен" става под ротондата на ректората. "Приет съм по първо желание! Записвам се в специалност "Технология на виното и пивото", радваше се Станимир Радев. Момчето е от Димитровград, завършил е Професионална гимназия по туризъм "Александър Паскалев" в Хасково и е категоричен, че обучението в УХТ ще го обогати и ще му помогне да се реализира успешно в туристическия бранш. Искам да благодаря на представителите на Студентския съвет в УХТ за топлото посрещане и за безценната помощ, която ни оказват при попълване на документите за приема, заяви Евгени Марчев. Той е завършил "Кетъринг" в същото училище, но е избрал да следва "Хотелиерство и ресторантьорство" в УХТ. Стефани Василева, Костадин Стайков и Йоан Вътев са с дипломи от ПГ по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Пловдив. Тримата решили да продължат обучението си в УХТ по съвет на техните учители. Тук ще се доразвием като специалисти и ще си гарантираме много добро бъдеще, убедени са тийнейджърите. Бъдещите ни студенти се записват много активно, главно по първо желание, каза зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов. Най-предпочитаните специалности са "Технология и качество на храните", "Компютърни системи и технологии" , "Туризъм", "Технология на виното и пивото", и "Хотелиерство и ресторантьорство". Той припомни, че записването след първото класиране ще продължи на 15 и 16 юли. Второто класиране ще бъде обявено на 17 юли, приетите ще могат да подадат документи на 21, 22 и 23 юли. Интересът към УХТ тази година, в която светът преживя епидемия от COVID-19, е особено голям, тъй като хранителната индустрия показа своята устойчивост, посочи зам.-ректорът. Според него подобна тенденция обаче не е нова, наблюдава се от няколко години и е свързана с новия стил на живот на българите. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
От утре проблеми за шофьорите в Пловдивско
20:41 / 29.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета