Приличният външен вид се размина с наредбата за обществения ред

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:48 / 28.05.2009
2529
Дълго чаканата нова наредба за обществения ред бе приета след пространни дискусии с почти пълно единодушие на общинската сесия днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Доволен съм от подкрепата, която получих. Надеждата ми е, че новата наредба ще бъде не само един документ на книга, а ще бъде работеща, с което постепенно ще бъде променено мисленето на гражданите, които засега не спазват правилата", коментира заместник-кметът по реда и сигурността Руси Панчев след гласуването.

Почти всички санкции са завишени десетократно. Целта е по този начин да бъдат принудени потъпкващите спокойствието на гражданите да се съобразяват с него. От 5 хиляди до 50 хиляди лева например е глобата например за заведенията, които вдигат шум. Най-завишени са глобите за опазването на обществения ред в Стария град - там те се удвояват. Недоволство от погазване на ромските традиции чрез залегналите ограничения за сватбите на открито изрази съветникът от ДПС Яшар Асан, който беше единственият противник на новата наредба.

Лилия Учкунова от ВМРО патетично защитаваше текстове, свързани с приличния вид на служителите в общината и други обществени институции. Според нея те не можело да показват голи рамене и колене. "Наредбата е предназначена за всички граждани на Пловдив и тя не може да се меси в правилата на различните фирми. Те си имат свой вътрешен правилник и кметът не може да им заповядва", обясни Панчев.

Новата наредба ще влезе в сила от 1 юли тази година. Целта е тя да допринесе за вътрешната нагласа на пловдивчани доброволно да се съобразяват с реда и да не пречат на другите около тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Томи Бозвелиев е загиналият шофьор от жестоката катастрофа в Плов...
Мъж събори с ритник камера на КАТ в Пловдив
Три великолепни същества се родиха в Природонаучния музей
Производител от Пловдивско: Толкова лоша година като тази не е им...
В Пловдив избират новия шеф на БЛС
Районните кметства в Пловдив търсят служители, обявили са и какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).