Присвояват Католическите гробища?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:51 / 28.07.2009
3648
Католическите гробища са на път да отидат в частни ръце след документна измама. Теренът на Католическите гробища е дарен на Общината от заможни католици. През 2005-та година Градската управа го прехвърля на Католическата църква, която от тогава го стопанисва. Преди няколко дни адвокат от църковното настоятелство случайно открива регистрация на сдружението „Вечен покой", чието седалище е адресът на гробищата - бул. „Цариградско шосе" 77.

Официално в него влизат 3 лица - Георги Бернардов, Стефан Сиромашки и Антон Хаджийски, които преди време са участвали в управлението на гробищата, но са били отстранени от църквата, след като са уличени в злоупотреби. Служителите на траурния парк твърдят, че са били заплашвани с уволнение от един от бившите управители.

Тъй като няма друг начин бившият управител да се върне в управлението на гробищния парк, служителите смятат, че той е направил документна измама. Те са организирали подписка срещу сдружението „Вечен покой", която е изпратена до прокуратурата. Сега на хората не им остава нищо друго, освен да чакат становището на компетентните органи.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).