Приватизацията на “Градски транспорт” още в ход

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:59 / 19.04.2006
1816
Няма пречка в рамките на 4 месеца паралелно да се движат процедурите по приватизация, ако тя не бъде спряна от окръжните магистрати, и по несъстоятелност на “Градски транспорт”, ако така решат върховните съдии, заяви пред Дарик изпълнителният директор на Пловдивската общинска агенция за приватизация /ПОАП/ Чавдар Марев. До края на месеца се очаква Върховният касационен съд да се произнесе по иска на доставчика на горива “Векта” за обявяване на общинския превозвач в несъстоятелност. Чавдар Марев изрази надежда, че и Пловдивският окръжен съд ще реши до седмица дали да удовлетвори искането за спиране на приватизационната процедура.

Председателят на Общинския съвет Страшимир Дочков съобщи, че още вчера е внесъл в съда пристигналата по пощата жалба на израелската компания “Еггед”, с която се оспорва определянето на “Хеброс бус” за победител в конкурса за приватизация и се иска спиране на подписването на договора до приключване на съдебното дело. “Докато съдът не се произнесе за спиране на предварителното изпълнение, юридически приватизацията не е стопирана” – коментира пред Дарик Страшимир Дочков.

Управителят на “Хеброс бус” Веселин Дошков отказа отговор би ли рискувал да подпише сделката и да започне да инвестира в “Градски транспорт” при възможността за отмяна на сделката. “Засега коментирам само с адвокатите си”, лаконичен бе Дошков. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (0)

Още по темата (44):
23.01.2007 "Градски транспорт" официално остана без купувач
16.01.2007 И "Еггед" се отказа от "Градски транспорт"
10.01.2007 Израелците не са се отказали от “Градски транспорт”
20.12.2006 Новата процедура за Градски транспорт- пак в ОбС
15.12.2006 “Еггед” искали да диктуват цените на билетите
09.12.2006 Продават " Градски Транспорт" чрез явен търг?
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).