Проблемите със сметоизвозването в Пловдив продължават

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:39 / 14.03.2006
897
В момента разливът на Марица е достигнал до кантара на сметището в Цалапица. Сметовозната техника на “Еко Глобал” продължава да извозва битовите отпадъци на Пловдив по тежкия обходен маршрут през ябълковите градини на Стамболийски, който удължава маршрута за 1 курс с 25 километра и носи сериозни загуби на фирмата като време, преразхода на гориво, амотризацията на техниката, неизбежните аварии на колите и ремонтите.

За пореден път от фирмата алармират областната администрация да направи нужното за поне частичен ремонт на трасето, за да не бъде допуснат срив на сметоизвозването в Пловдив.

Същевременно са уведомени компетентните органи, че ако нивото на Марица край сметището продължи да се покачва и кантарът бъде залят, има сериозна опасност от "Еко глобал" да спрат работа, заради невъзможността да се измерват и отчитат депонираните на сметището отпадъци.

Междувременно “Гражданска защита” в Пловдив се обърна към “Еко Глобал”, за да потвърдим готовността на фирмата отново да се включим в акция при евентуална заплаха за наводнение на града. Декларираме, че при необходимост цялата налична техника на фирмата е на разположение на Общинския щаб за защита от бедствия, аварии и катастрофи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).