Процентът на увеличение на тока искан от EVN е твърде висок

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:13 / 22.04.2006
964
Недопустимо е увеличение на цената на тока, доставян и от трите електроразпределителни дружества в страната, ако техните собственици не са направили свои инвестиции - заяви зам.-председателят на ДКЕВР Игнат Томанов.

"8,5 % за бита е доста висок процент", заяви Томанов в коментар на появилите се в медиите данни, че австрийският собственик на "Електроразпределение" Пловдив и Стара Загора EVN настоява от 1-ви октомври цената на електроенергията за битовите абонати да се повиши с 8, 5 %. - заяви Игнат Томанов.

Игнат Томанов заяви, че неразплатеният дълг към Енергото на пловдивският квартал "Столипиново" не може да бъде причина за исканото увеличение, тъй като ромският квартал е твърде малък като обхват, спрямо цялата територия, която покрива "Електроразпределение" - Пловдив и Стара Загора. В Държавната комисия по енергийно и водно регулиране все още не са постъпили данните от одитите на електроразпределителните дружества, затова не е ясно кога Комисията ще разгледа исканията за новите цени на тока - съобщи Игнат Томанов. Той каза още, че не знае дали са истина разпространените от медиите данни, че частните Енерго-дружества са натрупали около 30 милиона лева печалби.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).