Продават 100 завода

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:44 / 07.07.2009
1625
Над 100 промишлени предприятия и производствени халета в областта са обявени за продан, показа проверка. Част от тях са малки пекарни, люпилни и обувни цехове, но има и оборудвани по европейски образец заводи.

Срещу 200 000 евро се продава хлебопекарна в Перущица. Търси се собственик, който ще я превърне във винарна, тъй като имотът има прекрасна панорамна гледка. "Продават я, защото производството много се е свило и собствениците са пред фалит", обясни брокерът Вера Ангелова.

За половин милион евро се предлага шивашка фабрика в центъра на Първомай с 2,5 дка двор. Първият етаж е основно ремонтиран според изискванията на ЕС, обясняват продавачите. Предприятието работи и се продава заедно с шевните машини и оборудването, поясни посредникът Руска Ангелова. Нейната агенция предлага за 10 милиона евро и промишлено предприятие на 50 км. от Пловдив. То е построено преди 8 г. Собственикът му е италиански инвеститор, който обаче решил да се оттегли от България заради кризата.

Действащо предприятие за производство на сурово сушени колбаси с климатизирани сушилни също е обявено за продан. В пакета влизат всички разрешителни за дейността, сертификат за безопасност по HACCP и разработени пазари. Цената е по договяране.

На тезгяха са хладилен склад и логистична база, оборудван с италиански машини обувен цех, люпилня и десетки промишлени халета в покрайнините на Пловдив.
"Заради повишаването на лихвите по кредитите фирмите нямат възможност да ги плащат, а ако могат - това вдига цената на изделията им и ги прави неконкурентноспособни.По този начин поръчките им намаляват или направо секват", обясни зам.-председателят на Търговско-промишлената камара Мария Динкова.

Като причина за продажбите на предприятия тя посочи и междуфирмената задлъжнялост, която в региона вече надхвърля 1,8 милиарда лева. "Нестабилността на управлението и общата финансова криза, отдеглянето на чуждестранните инвеститори, на които повечето фирми разчитаха, също ги карат да продават производствата си", смята Динкова.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).