Продават 50 декара общински терени в кв. "Отдих и култура"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:24 / 24.07.2006
1250
Пловдивските общински съветници дадоха старт на процедура за продажба на 14 урегулирани поземлени имоти в ж. К "Отдих и култура". Това са свободните терени между Пещерско шосе и улиците "Перущица", "Свобода" и "Копривщица".

Началната цена на продажбата е 16 милиона и половина лева и ще се заплати чрез изграждане и предаване на собственост на общината на инфраструктура - улици, ВиК канализация и осветление. Съветникът от ДСБ Божидар Здравков настоя от конкурсните условия да отпадне изискването фирмите - кандидаткупувачи да са с над 5-годишна регистрация в града, тъй като според него подобно условие не допуска чуждестранните инвестори.

Светлана Грозданова от ДП настоя обаче до участие да бъдат допускани единствено пловдивски фирми. Условията на конкурса за продажба на около 50 декара общински терени ще бъдат уточнени на следващо заседание на Общинския съвет.

Информацията е на радио Пловдив.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).