ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Продават панаирна палата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:02 / 06.07.2006Коментари (3)1437
Пета палата на панаира ще има нов собственик. Телевизия “Европа”, която е настанена там, вероятно ще се изнесе и ще стане част от доста по- голяма медийна група.

Купувач на приватизираната преди 8 години срещу компенсаторни записи 5-та палата е основният собственик на софийското акционерно дружество “Киров” Киро Киров, научи Дарик. Той отказа да коментира, но призна, че има сключен предварителен договор с продавача “Рестрой”ООД и очаква финализиране на сделката до края на есенния панаир.

Според управителя на “Рестрой” и на пета палата /б.а. – във фирмените регистри палатата фигурира като “Търговско – рекламен център по строителство”/ Наташа Димитрова сделка едва ли ще има преди края на годината. Тя заяви, че се водят паралелни преговори и с други кандидат-купувачи. Според Димитрова компанията имала намерение да се развива в посока създаване на голяма медийна група и вече водела разговори в тази посока с телевизия “Европа” и австрийски партньори.

Не съм информиран от собствениците на 5-та палата за намеренията им, макар от вчера да знам за тях, коментира изпълнителният директор на панаира Йордан Радев. Той заяви, че панаирното дружество е готово да купи сградата на разумна цена, но тя не му е била предлагана. На въпрос на Дарик радио ще бъде ли подновен договора на 5-та палата за достъп откъм панаира, който изтича в края на септември Радев отговори: “Най вероятно – не”.

Палатата, която е една от най-новите на територията на панаира, никога не е била в неговия капитал, макар винаги нейните стопани да са се ползвали и от инфраструктурата, и от гарантирания поток посетители в панаирното градче.

Пета палата бе собственост на министерството на регионалното развитие и бе продадена тихомълком през 1998 година на регистрираното в София дружество “Рестрой”, в което основни играчи са пловдивският строителен предприемач Милен Христев и бизнесдамата и някогашен шеф на Старинен Пловдив Наташа Димитрова. За приватизацията й срещу скромните 578 000 лева, от които 90% - в компенсаторки се разбра чак 2 години по-късно, когато един заместник- министър на икономиката с известно неудобство и голяма доза червенина смутолеви на журналистически въпрос, че “пета палата май ще се окаже приватизирана”.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Георги
на 06.07.2006 г.
0
 
 
ей, тоя анонимния направо уби коня :) да се чуди човек как такъв прост тип може да се оправя с интернет :) имаше един лаф - анонимен и правопис колкото магаре и пишеща машина :)
АФД
на 06.07.2006 г.
0
 
 
Aнонимен 17:30 -голям цар си!
Aнонимен
на 06.07.2006 г.
0
 
 
ПАНАИРА ТРЯБВА ДА СИ ОТКУПЕ ПАЛАТАТА АКО ТАЗИ ПАЛАТА СЕ ПРОДАДЕ ЗНАЧИ Е ЗАМЕСЕН И ПЕТЪР СТОЯНОВ НАЛИ БРАТ МУ ЕСОПСВЕНИК НА ТВ ЕВРОПА
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: