Проект запознава учениците в "Южен" как по-лесно да си изберат професия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:17 / 16.11.2012
1278
Училищата в район "Южен" започнаха работа по проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и със съдействието на Регионален Инспекторат по Образование - Пловдив. Насочен е към учениците от I до XII клас, като темите за отделните възрастови групи са много интересни и лесно достъпни.

Упражненията са увлекателни и целят да запознаят учениците със съществуващите възможности за развитието на личните им планове в посока към избор на професия. За най-малките ученици от I до IV клас някои от темите са: "Пътят на хляба до нашата трапеза", "Имената на професиите" и др. За учениците от V до VIII клас - "Кои ценности са важни за мен", "Как да разпозная моите умения", "Моите силни и слаби страни", "Типове личности и професии" и др.

За най-големите ученици част от темите са "Има ли лесни решения", "Моето първо интервю за работа", "Как да се справя с конфликт на работното място" и др. Директорите в училищата на територията на район "Южен" изявиха желание да се включат в проекта, защото той ще помогне на децата да осъзнаят необходимостта от формирането на конкретни умения и ще ги улесни в избора им на образование и професия.

"Изчакваме родителите да подпишат заявленията за участие в обучението и стартираме във всички училища. Сигурна съм, че учениците с удоволствие ще дебатират по темите, защото са интересни и ще провокират мисленето им" -  заяви гл. експерт по образование в район "Южен" П.Шаркова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).