Проф. Сапарев: Колежите са печатница за пари, а не образователна институция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:35 / 05.01.2005
1102
“Проблемите на българското образование са твърде много. Първият е падането на нивото на висшето образование и това е общо явление. В момента по-скоро се купуват дипломи, отколкото се придобиват знания за тях”, това заяви в предаване на БТВ Огнян Сапарев, бивш ректор на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. “Образуват се на много места в страната т. нар. образователни пирамиди и като си платиш, получаваш съответната услуга. И най-сериозната язва са колежите, които са една печатница за пари, а не институция за предоставяне на знания. Не трябва да се толерират различни корупционни форми от самото ръководство на университетите”, допълни проф. Сапарев.
“Има два механизма за имунитет срещу корупцията. Единият е академизмът, вторият е осигуряването на благополучието на преподавателя по начин, който е различен от това да се взимат пари от студентите”, заяви в същото предаване Харалан Александров, преподавател от НБУ. Информацията е на Focus news.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).