ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проф. Янчева спешно решава безводието в областта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:08 / 22.10.2024Коментари (0)590
©
Областният управител на Пловдив проф. Янчева проведе срещи за решаване на проблеми с безводието в областта

Набелязани бяха мерки за Сопот и с. Брестовица с участието на ВиК-Пловдив и заинтересованите страни

Областният управител на  Пловдив проф. Христина Янчева проведе поредица от срещи за решаване на проблемите с безводието в областта.

Първата бе свързана с водоснабдяването на Сопот и проверка на терен с участие на представители на общината, Асоциацията по ВиК – Пловдив, “ВиК" ЕООД – Пловдив и Областна администрация – Пловдив.  "От страна на нашите експерти бе установено, че съществуват неизползвани до момента водоизточници в терасата на р. Стряма и е възможно да се постигне трайно решение на проблема с водоснабдяването на общината и стопанските обекти, ако се обединят усилията на общината, ВиК-Пловдив и бизнеса в региона“, заяви областният управител. По думите ѝ проверката е приключила с констатацията, че могат да се използват освен гравитачните водоизточници и неизползваните шахтовите кладенци, които трябва да се оборудват с нови помпени агрегати и да се възстанови напорният водопровод. 

Кметът на общината Станислав Стоенчев заяви, че община Сопот ще подкрепи и ще съдейства за реализацията на този проект, защото засушаването става все по-голям проблем за неговата община през последните години. Управителят на ВиК-Пловдив  инж. Антон Гълъбов подчерта, че неговото дружеството няма финансова възможност реализира този проект самостоятелно.

Изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот Иван Стоенчев също участва в срещата като изрази готовност да подпомогне реализацията на проекта, но заедно с други стопански субекти от региона, които използват значителни количества питейна вода.

От ВиК поеха ангажимент в ускорени срокове да подготвят подробна количествено-стойностна сметка за необходимите видове работи, свързани с включването на свободните кладенци.  

Втората среща беше бе свързана с искането на "ВиК“ ЕООД – Пловдив за ускоряване на процедурите по въвеждането в експлоатация на новоизградените водоизточници за с. Брестовица. "Проблемът за селото съществува от 4 години и все още не е намерил решение. Не малко стъпки са предприети, но селото продължава да не използва надеждни източници за питейна вода“, коментира проф. Янчева.

В срещата участваха директорът на ОД "Земеделие“ – Пловдив Ангел Личев, заместник-кметът на община Родопи Емилия Иванова и секретарят на общината Иванка Петкова. След дискусия участниците се обединиха около мнението, че за да се осъществи въвеждането в експлоатация на новоизградените водоизточници за с. Брестовица, община Родопи трябва да предприеме стъпки за придобиване на собствеността на имота от Министерството на земеделието. Тези стъпки са ясно посочени в указания на министерството към общината. Само при тези условия може да се изгради и въведе в експлоатация новия водоизточник и санитарно-охранителната зона.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Зима 2024/2025 г.
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: