ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Професор от Пловдив за концерта на Bring Me the Horizon: Не беше истински!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:30 / 31.07.2024Коментари (4)12498
©
Продължават коментарите и отзивите за фестивала Hills Of Rock, който се проведе преди броени дни в Пловдив на Гребната база. Според университетския преподавател проф. д-р Велин Станев групата на феста категорично е била Korn, а шоуто на Bring Me the Horizon e било прекалено прехвалено.

Ето и част от коментара на Велин Станев, който е изключително популярен сред рокаджийските среди в града под тепетата като отличен познавач на рок музиката в почти всичките й вариации:

"След концерта на Bring Me the Horizon тръгнаха приказки, че шоуто им било извънземно. И това са празни думи. Извънземно е шоуто на "Рамщайн", това на Bring Me the Horizon беше средна ръка, а за самото свирене и пеене - без думи.

Половината музика се пускаше от компютър – какво шоу е това?

Ето, че без да искам и аз се включих в спора - за и против компютрите на сцената и бих казал, че ако става дума за малки подложки тук и там – бива, но когато всички клавишни, всякакви звуци и подложки, част от вокалите и дори от китарите и ударните се пускат от компютър – това вече не е истинско. За мен концерта на Bring Me the Horizon не беше истински и нищо, че децата пяха песните дума по дума, и нищо че десетки девойки крещяха, че обичат певеца Оли Сайкс. Щом им е било гот – ок, на мен не ми беше. Определено - не!

Виж Suicidal Tendencies са на другия полюс – ето това е истинският контакт – 100 процента искреност в свиренето и в самото присъствие. Ето това е отвяване, ето това е взаимодействие с публиката. Най-якото пого беше именно при Suicidal Tendencies, да не говорим за децата, които бяха изкарани на сцената...

И ако тръгнем по дни...

За мен този неподправен контакт през първия ден го направиха британците Skindred – страхотен купон.

И Spiritbox бяха много добри, бяха страхотни, но те не са фестивална банда – цялата им концепция е малко по-различна.

През втория ден ни зарадваха с истинско свирене американците Baroness. При Imminence също имаше доста компютри, а Bring Me the Horizon вече ги коментирахме.

През третия ден се отчетоха със собствени сили Massive Wagons, Suicidal Tendencies и изключително симпатичните шведи Amon Amarth, чиито певец – иначе с каменно изражение доста се усмихваше и се беше понапънал да научи малко български думички. Евала.

И ако трябва да кажа еднозначно къде истинското свирене, контактът и шоуто бяха в абсолютен баланс… то за мен отговорът е категоричен.

Всичко дозирано както трябва, всичко на 100 процента беше при Korn. Така че казано иначе – групата на Hills Of Rock 2024-а беше Korn!".


Още по темата: общо новини по темата: 23
29.07.2024 »
29.07.2024 »
28.07.2024 »
27.07.2024 »
27.07.2024 »
26.07.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Все едно на различен фестивал сме били. Нов фен съм на Spiritbox, нищо че са получили тъжната новина за починал бивш член на бандата бяха страхотни на живо. За Skindred съм съгласна, и Amon Amarth бяха чудесни, всичко, на което да се надяваш. Но Korn бяха леко разочароващи като цяло. Нямаха особено добра комуникация с публиката и Davis не си даде много зор и за изпълнението. Различни хора бяха разочаровани, че не изпълниха други 3-4 от най-известните си парчета, но се мъчат да промотират по-новата си музика Абсолютно най-доброто изпълнение беше на BMTH, и вокал, и музика, и ефекти, и въобще подготовка да направят концерта хубав за българската публика.
0
 
 
Господин Станев е 100% прав. На него само може и трябва да се вярва. За поколението, което не преживява, не слуша, не разбира , а само снима със смартфона е отделна тема.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
Природни стихии
Край с хартиените медицински бележки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: