Професор от Пловдив за концерта на Bring Me the Horizon: Не беше истински!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:30 / 31.07.2024
12528
Продължават коментарите и отзивите за фестивала Hills Of Rock, който се проведе преди броени дни в Пловдив на Гребната база. Според университетския преподавател проф. д-р Велин Станев групата на феста категорично е била Korn, а шоуто на Bring Me the Horizon e било прекалено прехвалено.

Ето и част от коментара на Велин Станев, който е изключително популярен сред рокаджийските среди в града под тепетата като отличен познавач на рок музиката в почти всичките й вариации:

"След концерта на Bring Me the Horizon тръгнаха приказки, че шоуто им било извънземно. И това са празни думи. Извънземно е шоуто на "Рамщайн", това на Bring Me the Horizon беше средна ръка, а за самото свирене и пеене - без думи.

Половината музика се пускаше от компютър – какво шоу е това?

Ето, че без да искам и аз се включих в спора - за и против компютрите на сцената и бих казал, че ако става дума за малки подложки тук и там – бива, но когато всички клавишни, всякакви звуци и подложки, част от вокалите и дори от китарите и ударните се пускат от компютър – това вече не е истинско. За мен концерта на Bring Me the Horizon не беше истински и нищо, че децата пяха песните дума по дума, и нищо че десетки девойки крещяха, че обичат певеца Оли Сайкс. Щом им е било гот – ок, на мен не ми беше. Определено - не!

Виж Suicidal Tendencies са на другия полюс – ето това е истинският контакт – 100 процента искреност в свиренето и в самото присъствие. Ето това е отвяване, ето това е взаимодействие с публиката. Най-якото пого беше именно при Suicidal Tendencies, да не говорим за децата, които бяха изкарани на сцената...

И ако тръгнем по дни...

За мен този неподправен контакт през първия ден го направиха британците Skindred – страхотен купон.

И Spiritbox бяха много добри, бяха страхотни, но те не са фестивална банда – цялата им концепция е малко по-различна.

През втория ден ни зарадваха с истинско свирене американците Baroness. При Imminence също имаше доста компютри, а Bring Me the Horizon вече ги коментирахме.

През третия ден се отчетоха със собствени сили Massive Wagons, Suicidal Tendencies и изключително симпатичните шведи Amon Amarth, чиито певец – иначе с каменно изражение доста се усмихваше и се беше понапънал да научи малко български думички. Евала.

И ако трябва да кажа еднозначно къде истинското свирене, контактът и шоуто бяха в абсолютен баланс… то за мен отговорът е категоричен.

Всичко дозирано както трябва, всичко на 100 процента беше при Korn. Така че казано иначе – групата на Hills Of Rock 2024-а беше Korn!".

Виж коментарите (4)

Още по темата (23):
29.07.2024 70-годишен рокаджия остана без кола и книжка по време на Hills Of Rock
29.07.2024 Събитието, което не само Пловдив ще помни още дълго
28.07.2024 Могъщи викинги продъниха Гребната с епично шоу и сложиха край на фестивал, който ще се помни
27.07.2024 Сълзи и силни емоции в Пловдив, в България не се вижда всеки ден подобно
нещо
27.07.2024 Bring Me the Horizon в Пловдив: България, винаги съм искал да ви попитам
нещо
26.07.2024 Взрив от емоции и убийствена енергия на Hills of Rock в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена
Пловдив се включва в глобално събитие, обединяващо хора от цял св...
Деца намериха портфейл в парк "Белите брези", издирва се собствен...
Шофьорка, убила дете на пешеходна пътека в Пловдив: Признавам се ...
Служителите на Областна администрация Пловдив слязоха от автомоби...
Момиче краде капачки от автомобил, камера засне всичко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).