Прокуратурата обяви ''паяците'' за незаконни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:56 / 01.02.2005
1727
"Паяците" в Пловдив в продължение на три години са вдигали незаконно автомобили от улиците. Това установи проверка на Окръжната прокуратура, извършена в "Общинска охрана" ЕАД. Според прокурорското постановление има противоречие между решението на ОбС, с което се възлага на фирмата да извършва дейността по санкциониране на собствениците на неправилно паркирани автомобили, и Закона за движение по пътищата. "Общинска охрана" е търговско дружество и може да вдига и премества автомобили, но не може да налага санкции. Само за миналата година "паяците" са вдигнали от улиците на града близо 7000 коли, чиито собственици са платили по 20 лв. акт, 30 лв. такса за извозването и по лев на час за престой на паркинга в "Тракия".
Прокуратурата препоръчва да се приеме нова наредба за безопасност на движението в града, в която да се изчистят несъответствията със закона. Според ресорния зам.-кмет Атанас Славов няма никакъв проблем "паяците" да продължат дейността си, докато се приеме нова наредба. В същото време всеки потърпевш може да поиска обезщетение, както са направили това вече петима пловдивчани.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).