Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на главния архитект на район ''Централен'' в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:01 / 24.01.2005
707
Пловдивският окръжен съд утре ще разгледа искане на прокуратурата за отстраняване от длъжност на главния архитект на район "Централен" Михаил Богданов. Според обвинението, архитект Богданов "в качеството си на длъжностно лице е поискал дар, за да упражни влияние при вземане решение за приемане на архитектурен проект". Повод за обвинението е оплакване на концесионера на пазара на ул. "Младежка" Атанас Червенков, че архитектът е поискал от него сумата от 48 000 евро, като 38 хил. били за самия Богданов, а останалите 10 хил. - за главния архитект на града Емилия Божкова, която също ще се срещне с правосъдието по подозрение за длъжностно престъпление (вж: Андрей Атанасов потвърди, че срещу гл. арх. Емилия Божкова е заведено следствено дело.
Делото в Пловдивския окръжен съд ще се гледа утре от 14 ч. в зала №9. от дежурния съдия. Според Наказателно – процесуалния кодекс, когато обвинението е за умишлено престъпление, извършено във връзка с работата и има достатъчно основания да се счита, че служебното положение на лицето ще създаде пречки за обективното изясняване на делото, съдът може да го отстрани от длъжност, съобщиха от Съдебната палата.
Искането ще се разглежда в открито заседание с участието на прокурор, обвиняемия и неговия защитник.
Решението на съда подлежи на обжалване в 3 – дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).