ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Протест на медиците в пловдивската Белодробна болница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 21.07.2006Коментари (3)949
©
10 ч. е началният час на протестното събрание на лекарите и медицинските служители в Болницата за белодробни болести в Пловдив. Организиратор на протеста са синдикатите в здравното заведение. Поводът е недофинансирането на болничната помощ и намяляването на цените на клиничните пътеки. Това, според структурите на КНСБ и КТ Подкрепа, създава социално напрежение сред работещите в Белодробна болница. Протестиращите медици ще изпратят на здравния министър Радослав Гайдарски отворено писмо, съдържащо ксерокопие от щатното разписание в Белодробна болница, както и от заплатите на работещите в лечебното заведение - съобщи в интервю за Радио Пловдив Ганка Янева - лидер на КТ "Подкрепа" в Белодробна болница в Пловдив. В отвореното писмо протестиращите ще изразят и възмущението си от фатка, че заради ниското финансиране и липсата на предпазно хранене против тубарколоза за персонала, само преди ден медицинска сестра - майка на 3-годишно дете, се е заразила от тежка форма на туберколоза. "Това е пети случай само през последните три години на заболял наш колега, заради огромния наплив на заразноболни и орязаните средства за лечение." - заяви Ганка Янева. Тя съобщи, че ако здравното министерство не реагира, са готови на стачни действия. Протестиращите пловдивски медици ще се обърнат към европейските си колеги, както и към европейските институции с надежда да получат отклик на проблемите си. Пред Радио Пловдив Ганка Янева припомни, че одисеята на пловдивската Белодробна болница е започнала още преди 3 години, когато лечебницата се е изправила пред голям недоимък. "От три години се гърчим от големия дълг от над 2 милиона лева, събран от недофинансирането на здравните пътеки." - съобщи Янева. Тя обясни, че здравното министерство неоснователно орязва пари за лечение на болни в пловдивската лечебница. "За един преминал болен от туберколоза при нас се дават 500 лева, а за същото в София се отделят 600 лева. Не получаваме финансиране и за диспансерна дейност, а това лечение е необходимо до пълното оздравяване на пациентите. Близо 50 лева са необходими само за един болен за този вид специализирани изследвания." - каза още лидерът на КТ "Подкрепа" в пловдивската Белодробна болница Ганка Янева. Информацията е на радио Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
анонимен
на 23.07.2006 г.
0
 
 
Кой измисли здравната каса? Тя само гълта пари за поддръжка на хората си и сградите си. ЗАЩО НЕДОФИНАНСИРА ЗДРАВНИТЕ ПЪТЕКИ,Само за един грип в къщи отиват сто лева,Да не говорим за сериозно заболяване като туберколоза и....други.Пациентите се изписват недоизлекувани,Здравната каса им резе безплатните лекарства,Болните нямат пари да си ги купят и става един омагьосан кръг, който като се завърти и болния бог да го прости...
анонимен
на 21.07.2006 г.
0
 
 
"Видяла жабата че подковават коня и тя си дигнала крака".Когато направиха лексозния ремонт на тази болница,персонала трябваше да пита кой ще плаща заплатите.
анонимен
на 21.07.2006 г.
0
 
 
Браво , а така! Дано някой ви чуе! Всички болници да спрът да бачкат, то иначе кой ви обръща внимание.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: