Протест пред клиника в Пловдив заради починала жена, близки зоват лекари да понесат отговорност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:53
3991
Пред клиника "Торакс" в центъра на Плодив се състоя протест на приятели и роднини на починалата преди два месеца Мария Петрова, предаде репортер Plovdiv24.bg.

На 44-годишната Мария е била направена операция за отстраняване на миомен възел. След това изписана в недобро състояние. Жената е приета отново в клиниката, но след това е прехвърлена в болница "Каспела“, където ѝ правят спешна операция. Там няколко дни се борят за нейния живот. Но лекарите я губят. 

Близките на Мария са категорични, че ще търсят възмездие, защото смята, че д-р Иван Главчев, този който е извършил операцията, е допуснал лекарска грешка и трябва да понесе персонална отговорност.

"Всички знаеха какво се случва, но лекарите решиха да не правят нищо. Всички те са полагали Хипократова клетва, но просто са решили да не я спазват. Никой от тях не се свърза с нас, за да изкаже съболезнования. Операцията струваше 1500 лева. Парите бяха взети предварително, а в друго частни клиники се плаща, едва след като бъдеш изписан", каза пред Plovdiv24.bg сестрата на Мария - Гинка Петрова.

"Надяваме се да сме последните, които ще бъдат унищожени от клиника "Торакс". Дъщеря ми дойде с краката, а я изкараха в ковчег и остави две деца сираци. Д-р Главчев да си скъса дипломата, той е един некадърник. Моля ви, не идвайте в тази клиника, ако искате да останете живи", призова опечалената майка Петринка Кременарова.

Агенция "Медицински надзор“ вече проверява случая.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заложни къщи и фирми на мушката на МВР Пловдив
Окръжна прокуратура Пловдив с изключително странно решение
Учителка от Пловдив получи голямо признание
Тежко задръстване, мислете обходни маршрути!
Пловдивчанка: Извикахме лекар, а той дойде вкъщи заедно с погреба...
В Пловдив отбелязаха Деня на военния парашутист


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).