ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Протест срещу паркинга на "Пълмед"
Автор: Диана Бикова 11:05 / 19.06.2024Коментари (3)6373
© Google
Кметицата на "Западен" Тони Стойчева ще участва в протест на жители на района срещу строителството на паркинг върху общински терен за нуждите на частната болница "Пълмед". Хората се събират в 17,45 ч. пред сградата на РЗИ на ъгъла на бул. "Пещерско шосе" и ул. "Перущица" 1. Самият протест ще е пред административната сграда на "Пълмед" и започва в 18,00 часа, предава Plovdiv24.bg.

"Ще подкрепя протеста на гражданите, защото аз се боря от 4 години срещу изграждането на този паркинг по този начин. Битката ми за законност е от десетилетия и не е лична срещу "Пълмед", а е за Пловдив и България. Нека е ясно - нямам нищо против болница "Пълмед" и фирма "Булфарма". Търся законност и затова изисках заповедта за премахване на дървета, но те не показват документи. За мен е безумие да се секат, когато се изгражда паркинг. Съвсем друго е положението за улица "Царевец" например, където върви ремонт и е логично, че не може да се оставят дървета в средата на пътното платно" - коментира за Plovdiv24.bg Стойчева.

През февруари или март инвеститорите са внесли в кметството документите за паркинга - искане за премахване на няколко дървета, придружено от фитосанитарна оценка и разрешение за строеж от голяма община. Районната администрация не се е произнасяла по искането и инвеститорите изтеглили документите си обратно. Възможно е в последствие разрешението за отсичане на старите орехи и бора да е подписано от голяма община, но е факт, че не е представено при поискването от районната кметица. За съжаление на вековния бор са нанесени много наранявания, разцепен е и е въпрос на време да умре. 

"Вчера от “Пълмед" са разпространили до медиите заплахата си към мен, че ще ме съдят. Ще съдят районния кмет за това, че не им позволява да правят каквото си поискат. Твърдят, че Върховният административен съд е излязъл с решение по темата с намек, че паркингът е законен. Да, ВАС има решение, но в него единствено се казва, че решението на Общински съвет не е сред актовете, които областният управител би могъл да обжалва. По същество няма произнасяне на съда законен или не е този паркинг" - коментира Тони Стойчева заканата да бъде заведен иск срещу нея. 

Хората, които организират протеста, са инициирали подписка, която ще се внесе като приложение към предложението на Стойчева до Общинския съвет за преразглеждане на договора между община Пловдив и фирма "Булфарма" за предоставяне на терена на университетския медицински комплекс "Пълмед". 

Гражданите настояват да се развали споразумението за наем на терена и общината да изгради общински паркинг, който да функционира, докато не се реализира разширението на "Пещерско шосе".


Още по темата: общо новини по темата: 15
29.06.2024 »
28.06.2024 »
27.06.2024 »
22.06.2024 »
21.06.2024 »
19.06.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тая патица Тони Стойчева е избрана за кмет не да протестира, а да търси решения на проблемите! За какво изобщо ни е районен кмет ако единственото нещо което може да направи е да си развява ... по протести!? Откъде я намериха тая недекватница??? Отделно дървото за което се е хвнала да протестира така или иначе ще трябва да бъде премахнато при разширяването на булеварда. Поредния циркаджия като оня калъф Слафчу с набученото копие.
-1
 
 
Паркингът на тази измамна институция е печатница на пари. Отиваш там, имаш 15 мин безплатен престой(в повечето търговски центрове е до 1-2 часа). Аз лично съм оставял по над 10-16 лв на ден за паркинг. Сега ако сметнем, колко автомобили минават от там, си направете сметка, защо го искат. Тези за за съд до девето коляно. Особено някои от лекарите, които още по телефона ти казват, носи си 700-1000лв
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Електронно таксуване в градския транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: