Протест срещу паркинга на "Пълмед"

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
11:05 / 19.06.2024
6407
Кметицата на "Западен" Тони Стойчева ще участва в протест на жители на района срещу строителството на паркинг върху общински терен за нуждите на частната болница "Пълмед". Хората се събират в 17,45 ч. пред сградата на РЗИ на ъгъла на бул. "Пещерско шосе" и ул. "Перущица" 1. Самият протест ще е пред административната сграда на "Пълмед" и започва в 18,00 часа, предава Plovdiv24.bg.

"Ще подкрепя протеста на гражданите, защото аз се боря от 4 години срещу изграждането на този паркинг по този начин. Битката ми за законност е от десетилетия и не е лична срещу "Пълмед", а е за Пловдив и България. Нека е ясно - нямам нищо против болница "Пълмед" и фирма "Булфарма". Търся законност и затова изисках заповедта за премахване на дървета, но те не показват документи. За мен е безумие да се секат, когато се изгражда паркинг. Съвсем друго е положението за улица "Царевец" например, където върви ремонт и е логично, че не може да се оставят дървета в средата на пътното платно" - коментира за Plovdiv24.bg Стойчева.

През февруари или март инвеститорите са внесли в кметството документите за паркинга - искане за премахване на няколко дървета, придружено от фитосанитарна оценка и разрешение за строеж от голяма община. Районната администрация не се е произнасяла по искането и инвеститорите изтеглили документите си обратно. Възможно е в последствие разрешението за отсичане на старите орехи и бора да е подписано от голяма община, но е факт, че не е представено при поискването от районната кметица. За съжаление на вековния бор са нанесени много наранявания, разцепен е и е въпрос на време да умре. 

"Вчера от “Пълмед" са разпространили до медиите заплахата си към мен, че ще ме съдят. Ще съдят районния кмет за това, че не им позволява да правят каквото си поискат. Твърдят, че Върховният административен съд е излязъл с решение по темата с намек, че паркингът е законен. Да, ВАС има решение, но в него единствено се казва, че решението на Общински съвет не е сред актовете, които областният управител би могъл да обжалва. По същество няма произнасяне на съда законен или не е този паркинг" - коментира Тони Стойчева заканата да бъде заведен иск срещу нея. 

Хората, които организират протеста, са инициирали подписка, която ще се внесе като приложение към предложението на Стойчева до Общинския съвет за преразглеждане на договора между община Пловдив и фирма "Булфарма" за предоставяне на терена на университетския медицински комплекс "Пълмед". 

Гражданите настояват да се развали споразумението за наем на терена и общината да изгради общински паркинг, който да функционира, докато не се реализира разширението на "Пещерско шосе".

Виж коментарите (3)

Още по темата (15):
29.06.2024 БСП-Пловдив: Изграждането на паркинг за обществено ползване е по-добрия вариант, отколкото да се обслужват интересите на частно дружество
28.06.2024 БСП - Пловдив с позиция за паркинга на "Пещерско шосе"
27.06.2024 Граждани с нов протест срещу строителството на частен паркинг върху общински терен
22.06.2024 Арх. Ахрянов: Не проектирам новия паркинг на "Пълмед"
21.06.2024 Кметът на "Западен": Заплашват ме, опитват се да ме дискредитират
19.06.2024 Граждани на протест: Искаме общински паркинг пред "Пълмед" и "Пещерско шосе" да бъде разширено
Още новини от Новини от Пловдив:
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян
Първи кадри и информация за естеството на пожара на Младежкия хъл...
"Диана Експрес", Братя Аргирови, Мими Иванова и Нелина очакват пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).