Провериха автобусите на градския транспорт за климатици и разписания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (52)
11:53 / 13.07.2011
9121
Приключи проверката на ОП "Организация и контрол на транспорта" на автобусите от вътрешноградския транспорт на територията на Община Пловдив, съобщи зам.-кметът инж. Александър Константинов. Проверени бяха всички автобуси за наличие на поставени табели с номера на линията отпред, отзад и отстрани, проверихме състоянието на наличните климатици, броя отворени прозорци и люкове, наличието на маршрутни разписания в салоните на автобусите, състоянието на платформите за трудно подвижни лица и други нормативни изисквания.

Проверката се проведе във втората половина на месец юни. Всички фирми-превозвачи бяха предварително уведомени за отстраняване на допуснатите нередности в автобусите по линиите от Общинската транспортна схема, констатирани от инспекторите по контрол на транспорта при ОП "ОКТ" при извършените проверки през май. Освен това до всички оператори бяха изпратени писма с констатираните нередности по обслужваните от тях линии и автобуси.

Констатираните нарушения са свързани основно с липса на разписания на видно място в салона на автобусите и тролейбусите, уточни Константинов. Тази констатация касае всички фирми-превозвачи. Липсата на номер на линията отзад на автобусите и тролейбусите е констатирана за всичките линиите на фирмите "Градски транспорт - Пловдив" АД, и "Автотранс" 2000 и частично за останалите превозвачи. Всички автобуси в Пловдив са изцяло оборудвани с платформи за трудно подвижни лица, съгласно сключения договор.

При извършените проверки в автобусите се установи, че всички налични прозорци и люкове са отворени. Климатиците в автобусите на пловдивския обществен транспорт работят.

Виж коментарите (52)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Втрещих се!
Сигнал: Шофьорът каза, че по наредба сме длъжни да се качваме с т...
Лекар от Пловдив с революционно предложение заради жегите. Какво ...
В Пловдив ще плъзне зараза заради билети за градския транспорт?
Изостава ли Пловдив в наемите за офиси?
Най-отвратителното място в суперцентъра на Пловдив, в градинката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).