Провериха близо 500 ловци на територията на РДГ-Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:59 / 08.10.2012
1038
На 6 и 7 октомври на територията на Регионална дирекция по горите (РДГ) - Пловдив са проверени 492-ма ловци. Действията са предприети във връзка с откриването на ловния сезон на местен дребен дивеч и групов лов на дива свиня и с цел спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча (ЗЛОД) и Правилника за прилагане на Закона. 

Представителите на РДГ - Пловдив съвместно със служители на Областна дирекция МВР - Пловдив са следили за задължителното носене на светлоотразителни елементи, за типа използвани боеприпаси, наличието на всички необходими разрешителни за лов, както и не на последно място за употреба на алкохол. 

В съвместните проверки са участвали пет екипа от звената - горски инспектори и експерти от РДГ - Пловдив както и девет представители от служба КОС. Резултатите от проверките показват, че не са установени нарушения по ЗЛОД и не са констатирани ловни инциденти.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).