Пръскат против кърлежи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:03 / 04.09.2007
1388
Последното за тази година пръскане против кърлежи ще се проведе на територията на Пловдив от 10-ти до 15-ти септември.


Ще бъдат обработени 1 970 дка тревни площи, от които приоритетно в дворовете на детските и учебни заведения, местата за разхождане на домашни кучета, най-често посещаваните паркове и градини, както и много междублокови пространства.


Третирането ще се извършва в часовете от 6 до 13.30, като на 10-ти септември екипите ще работят в район Тракия, на 11-ти в Тракия и Източен, на 12-ти - Западен и Южен, на 13-ти - Северен, Западен и Южен, на 14-ти - Северен и Централен, а на 15-ти - в Централен. Във всяка районна администрация на видно място ще бъдат обявени пълните списъци на местата, както и графиците за обработката им. Такава информация ще има и на информационното табло в Община Пловдив на пл. „Централен"1. При лошо време графикът ще се измести със съответния брой дни.


Фирмата-изпълнител е „Дезинфекционна станция"ЕООД-Пловдив. Тя допълнително безвъзмездно ще обработи още 320 дка. Обработката е с препарата „Айкън 10 ЕС", а дворовете на детските и учебни заведения - с препарат „Фендона". Освен кърлежите, тези препарати имат ефект и върху хлебарки, бълхи, мухи и комари.


До всеки обработен обект ще има указателни надписи, уведомяващи за пръскането и карантинния срок (който е 24 часа). Молим гражданите да не посещават обработените площи в карантинния период, както и да не разхождат тогава на тези места домашните си любимци.
С тази последна обработка площите, третирани срещу кърлежи през тази година стават 6 600 дка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).