Психично болна изоставена в токсикологията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:29 / 27.07.2010
1873
В токсикологичното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" е докарана жена в кома, намерена от случайни минувачи на брега на Марица. Изпадналата в безсъзнание Стефка П.К. (47) е имала здравна книжка, от която е видно, че е лекувана от шизофрения. След обстоен преглед се оказва, че пациентката е в безсъзнание поради медикаментозно отравяне.

След овладяване на интоксикацията, от болницата са потърсили близките на болната чрез Районно управление на полицията. На посочения в здравната книжка домашен адрес в гр. Чирпан е намерена майката на пациентката, която заявила, че няма такава дъщеря. Дежурната лекарка д-р Низамова подчерта, че това не е единичен случай. Редовно близки на психично болни пациенти бягат от отговорността да приберат и да обгрижват своите болни хора, като настояват за по-продължителен престой в болницата.

Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).