Първо в Plovdiv24.bg: Правят временен перон на Сточна гара

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:43 / 10.02.2024
16236
Национална компания "Железопътна инфраструктура" планира да изгради временен перон на изток от пешеходния прелез на Сточна гара. Там ще са началната и крайната спирки на електричките за и от Асеновград, научи екскулизивно Plovdiv24.bg.

Промяната се налага заради предстоящата реконструкция на Бетонния мост. Тъй като след демонтирането на средната част на съоръжението няма да е възможно движение на влакове в участъка, се налага да се направи временна спирка.

"По направлението от Пловдив до Асеновград и обратно всеки ден пътуват много ученици. Сутрин и на обяд има по над 250 пътници и е невъзможно толкова много хора да се извозват с автобуси, затова смятаме да направим този временен перон" - обясни за Plovdiv24.bg ръководителят на проекта за модернизация на жп ареал Пловдив инж. Иван Бакалски.

Временният перон ще бъде ситуиран между железните път I и път II в източна посока. От него ще тръгват само и единствено електрическите влакове от/за Асеновград.

Пътуващите по направление Димитровград ще бъдат превозени с автобуси до гара Катуница и оттам ще се качват на съответния влак. В обратна посока композициите също ще стигат до Катуница и пътниците ще се извозват до централна гара в Пловдив с автобуси. 

Промените ще влязат в сила от началото на прекъсването на движението на влаковете във връзка с реконструкцията на Бетонния мост. Очаква се това да стане в края на март. Гражданите ще бъдат информирани месец по-рано за новостите, уточни инж. Бакалски.

Виж коментарите (0)

Още по темата (332):
05.10.2024 Без влакове през Централна гара поне до края на месеца
26.09.2024 Съединиха двата края на новия Бетонен мост!
26.09.2024 Започна монтажът на ригелите, които ще свързват двете страни на Бетонния
мост
24.09.2024 Ще има ли Пловдив нов Бетонен мост за Коледа?
22.09.2024 Ами сега? Инфраструктурата от южната страна на пробива под гарата не можела да поеме потока, идващ от бул. "Васил Априлов"
18.09.2024 Няколко градски линии възстановяват маршрутите си по западното платно на бул. "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това е подигравка!
Почерня от полиция, униформени не пускат хората до близкия магази...
Костадин Димитров и Георги Георгиев: Да бъдем близо до хората е и...
Меганаглец бе хванат в крачка в Пловдив, на ход е полицията
Кючука показа как се прави!
Ученици спретнаха голяма изненада за учителите си в пловдивско уч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).