Първо заседание на обновения състав на Басейновия съвет в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:03 / 07.06.2013
1141
Днес от 10 часа в зала "Проф. Арх. Йолов" в хотел "Тримонциум" ще се проведе първото заседание на обновения състав на Басейновия съвет към Басейнова дирекция Пловдив. Това е първото редовно заседание за 2013 г. с новия състав на Басейновия съвет. Членовете ще бъдат запознати с ролята и функциите на Басейновия съвет в басейновото управление на водите.

Ще бъде представено изпълнението на програмата от мерки за първия план за управление на речните басейни (ПУРБ) и стъпките по разработване на втория план, както и консултацията по график и работна програма и мерки за консултация с обществеността за разработване на ПУРБ и ПУРН.

На заседанието ще бъдат представени предложението за финален вариант на райони със значителен потенциален риск от наводнения за Източнобеломорски район и резултатите от проведената консултация с обществеността като етап от разработване на Плана за управление на риска от наводнения (ПУРН) за Източнобеломорски район.

Изготвянето на ПУРН се подпомага от проект по ОП "Околна среда 2007-2013" "Разработване на планове за управление на риска от наводнение". Определените райони със значителен потенциален риск са първия резултат от този проект. Басейнова дирекция Източнобеломорски район е бенефициент по проект "Разработване на планове за управление на риска от наводнение", финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013г". по Приоритетна ос 1 "Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води". Стойността на проекта е 3 611 127,89 лв., като европейското финансиране чрез Кохезионния фонд 2 888 902,31лв., националното съфинансиране 722 225,58 лв.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).