Пускат движението по "Модър-Царевец" утре, затварят Бетонния мост

Автор: Диана Бикова
Коментари (20)
13:10 / 06.06.2024
27074
Движението по подлеза "Модър-Царевец" се очаква да бъде пуснато в петък, 7 юни. Точният час още не е фиксиран, но при всички положения няма да е в ранната сутрин, а по-скоро в следобедните часове. Няма да има рязане на лента за старта на дългоочаквания обект, съобщиха за Plovdiv24.bg от общината.

Новата временна организация за движение трябва да е готова до края на деня днес и утре да бъде одобрена. В района на пробива под софийската железопътна линия има още доста довършителна работа, тъй като там едновременно работят няколко фирми по различни инфраструктурни обекти. Строителите са обещали да приключат работата, но все пак е вероятно да изникнат непредвидени обстоятелства. Крайният срок, поставен от кмета Костадин Димитров, е следващата събота - 15 юни.

За реализацията на пробив "Модър - Царевец" и свързване на районите "Южен" и "Западен" се говори вече две десетилетия. Началото е поставено в мандата на кмета д-р Иван Чомаков. Първият проект е направен по времето на Здравко Димитров, когато е кмет на район "Западен", а кмет на Пловдив е Славчо Атанасов. Първата копка е направена от кмета  Иван Тотев през 2014 г., а НКЖИ изгражда тунела под жп линията. Пет години по-късно Здравко Димитров като кмет на Пловдив рестартира проекта. Сегашният кмет Костадин Димитров има честта да го завърши.

Пускането на движението по "Модър - Царевец" и приключването на ремонта на Кукленско шосе е обвързано със спирането на трафика по Бетонния мост. По предварителен план след отпушването на двете пътни артерии ще се пристъпи към затваряне на моста, за да бъде реконструиран. Одобрената дата е краят на учебната година 15 юни, но тъй като се пада в събота, фактическото затваряне за демонтаж на съоръжението най-вероятно ще се случи в понеделник 17 юни.

Абсолютно всички новини, свързани с проекта, можете да си припомните тук.

Виж коментарите (20)

Още по темата (261):
17.06.2024 Затварят още една улица в Пловдив
14.06.2024 Затварят още една улица в Пловдив
13.06.2024 Три автобусни линии в Пловдив възстановяват маршрута си
11.06.2024 Възстановяват маршрута на автобуси 12, 26, 29, но не веднага
08.06.2024 В Пловдив отпразнуваха края на 17-годишна сага по нетрадиционен начин
07.06.2024 Доживяхме: Пуснаха движението по "Модър - Царевец"
Още новини от Новини от Пловдив:
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян
Първи кадри и информация за естеството на пожара на Младежкия хъл...
"Диана Експрес", Братя Аргирови, Мими Иванова и Нелина очакват пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).