Пускат тока на коректните клиенти в "Столипиново"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:41 / 19.12.2006
1119
До месец да бъде възстановено нормалното подаване на ток за коректните клиенти на "Електроразпределение-Пловдив" в "Столипиново", разпореди вчера комисията за защита от дискриминация. Токът в квартала се спира в светлата част от деня както за коректните, така и за некоректните платци.

Комисията на Кемал Еюп постанови, че въведеният режим е непряка дискриминация по етническа принадлежност по отношение на коректните потребители на дружеството. Според докладчика по делото Есен Фикри тази част от квартала е расово сегрегирана територия.

Комисията задължава дружеството да отстрани подобни нарушения и в областите, в които извършва дейност. Това означава, че предписанията ще важат и за Стамболийски, Асеновград, Карлово, Хасково, Димитровград, Смолян, Кърджали, Велинград, Пазарджик. С по 2000 лв. ще бъдат глобени членовете на УС и прокуристът на "ЕВН България Електроразпределение" АД - Пловдив. Решението може да се обжалва в 14-дневен срок, но предписанията трябва да се изпълнят независимо от това.

В "Столипиново" могат да се монтират уреди, които да позволят да се спира токът само на нередовните платци, каза по време на делото експертът Спас Милчев. Според него енергийното дружество може да си позволи това при добра инвестиционна програма.

Жалбата срещу „Електроразпределение Пловдив" АД беше подадена от Асоциацията за европейска интеграция и права на човека. В нея пише, че от 4800 регламентирани абонати в "Столипиново" 254 са редовните платци. От тях 52-ма са с режим на тока. Преди 2 седмици обаче стана ясно, че редовните абонати са намалели на 39. Информацията е на вестник "Сега".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).