Пуснаха система за автоматична локомотивна сигнализация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:09 / 21.03.2006
1323
Вчера в експлоатация бе пусната система за автоматична локомотивна сигнализация. Проектът за реализация на системата е финансиран по програма ФАР и е на стойност 10.15 млн. евро.

Системата за автоматична локомотивна сигнализация ще повиши надеждността и сигурността на движение на влаковете. Това заяви министърът на транспорта Петър Мутафчиев на церемонията на Централна гара в Пловдив, на която присъства и генералният мениджър на изпълнителя на проекта - “Алкател” Алфред Файдер.

Новата система е внедрена в жп-участъка Пловдив - Стара Загора – Бургас. Към нея е приспособена и действащата в отсечката от София до Пловдив по стара шведска технология за автоматична сигнализация. Модерната технология за локомотивна сигнализация предупреждава за опасни ситуации по трасето, може да намалява скоростта и да активира аварийната спирачка, независимо от действията на машиниста, ако той не се е съобразил с предупреждението.

Системата се състои от “интелигентно” бордно оборудване на 130 локомотива, което възприема информация за 250 километра път, предавана от монтирани по определени негови точки индуктори и кодиращи устройства, каза министър Мутафчиев. Той призна, че вече има случаи на кражби на кабели от мрежата, свързваща пътното оборудване с локомотивните компютри.

До лятото ще започнат процедури за отдаването на големите жп-гари на концесия, съобщи още министър Мутафчиев. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).