RAK представи новите технологии във видеонаблюдението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:00 / 28.10.2016
2243
Вчера се проведе семинар за Новите технологии във видеонаблюдението представен от RAK съвместно с представители на световния производител Dahua Technology. Събитието се проведе в хотел "Империал" и присъстваха повече от 60 компании и над 80 специалисти в сферата на системите за сигурност.

Участие и присъствие имаше и от представители от Община Пловдив, СОТ компании, интегратори и други. RAK е дистрибутор на техника за сигурност повече от 20 години и работи на българския пазар само с бизнес партньори. Като чист дистрибутор, мисията на RAK е да предлага на своите партньори качествени, иновативни и цялостни решения в системите за сигурност.

Dahua Technology е първата компания в света пуснала на пазара HDCVI 3.0 технологията за пренос на мегапикселова резолюция по коаксиален кабел. В световен мащаб е компания производител в топ 5 за миналата година, и е най-големият производител в Китай на системи за сигурност. Компанията разполага с повече от 3 000 разработчици и работи в 17 страни в света.

Първата част на събитието RAK Pre $ales Academy се фокусира върху решенията и възможностите на Dahua - продуктови гами и модели. Преимущества на HDCVI 3.0, 4 Mpix, Penta-brid XVR видеорекордер, IP Eco-savvy 3.0 и интелигентни функции. Това е продуктова академия предназначена за мениджъри и проектанти, работещи в областта на системите за сигурност, в конкретния случай системи за видеонаблюдение.

Всяка една от презентациите протече под формата на дискусия, като гостите изразяваха мнения и задаваха въпроси по конкретни казуси. Колегите сами изтъкваха предимствата и ползите от новите продукти на Dahua генерация HDCVI 3.0, като визуализация 16х9, пренос на 4 мегапиксела по коаксиален кабел - най-високата резолюция. 

За Penta-brid XVR видеорекордер, пълната съвместимост на 5 технологии - HDCVI, AHD, TVI, IP и аналогово. И още HDCVI 3.0 предоставя и много интелигентни функции като лицево засичане, броене на хора, горещи точки, следене и т.н. Най-голямото предимство на тази технология е, че се използва елементарното свързване и лесна инсталация, като при аналоговите системи. 

Това са ниско бюджетни и лесни за изграждане системи на дълги разстояния - до 1 200 метра с разширители. И не на последно място визуализация без никакво закъснение, тъй като няма никаква компресия на сигнала.

Втората част RAK Security Tech Labs е предназначена за инсталатори и технически лица. Основните теми, които бяха разгледани, са: пренос на видеосигнал на големи разстояния, POC - пренос на захранване, специализирани решения, новости в софтуера за мониторинг PSS, мобилни апликации на Dahua, демонстрация на продукти: Cannon, Eco Savvy 3.0, XVR, 8 Series, NVR6 Pro Series, проектни решения за сигурност и интелигентни функции: Face detection, ANPR, Auto tracking.

В най-интересната финална част на събитието бяха раздадени подаръци - голяма награда - ваучер, раници, тениски и др. чрез томбола на повече от 30 от участниците и всички бяха поканени на коктейл.

Семинарът в Пловдив повиши квалификацията на над 80 специалисти от компании, работещи основно в сферата на системите за сигурност, със силен фокус върху техника за видеонаблюдение. 

Чрез Pre $ales Academy и Security Tech Labs, RAK се стреми да развива своите партньори, инвестирайки в обучението им. Инициативите са регулярни и с разнообразни теми. Благодарим на всички колеги за интереса, желанието за развитие и активното участие в семинарите.

Освен със семинарите, RAK подкрепя своите лоялни партньори - инсталатори и проектанти и с проектантска дейност, като разработва самостоятелно пълния проект или работи съвместно с проектанти на други части. Целта е да улесним работата им и да разнообразим предлаганите от тях услуги. 

При създаването на проекти за системи за видеонаблюдение, LAN мрежи, пожароизвестяване, СОТ, управление на достъпа или озвучителни системи спазваме съществуващите стандарти, законови норми и изисквания за проектите в съответната част. Използваме широка гама инженерни и технически решения според клиентските нужди, бюджет и изисквания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).