РИОСВ-Пловдив се срещна с бъдещи екоспециалисти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:15 / 26.11.2012
1226
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Димитър Димитров, директор "Превантивна дейност" и Десислава Карамфилова, директор "Административни, финансови и правни дейности" в РИОСВ-Пловдив се срещнаха със студенти по екологичен инженеринг в хранителната индустрия от Университета по хранителни технологии в Пловдив. 

Интересът на бъдещите екоспециалисти бе към основните контролни дейности, осъществявани от РИОСВ, към резултатите от тези дейности, в частност към санкциониращите функции на инспекцията. Проф. д.т.н. инж. Тончо Златев, ръководител на катедра "Инженерна екология" в УХТ, изтъкна значението на взаимодействието между практическата дейност и обучението на бъдещите специалисти, като посочи, че едно сътрудничество при изготвяне на учебните планове на вуза би допринесло за качеството на обучението.

Представителите на ръководството на РИОСВ посочиха, че елемент от управленската политика на инспекцията е работата с младите хора, ориентирани към проблемите на опазването на околната среда, и в частност със завършващите образованието си бъдещи специалисти. По програма "Старт на кариерата" в РИОСВ работят трима млади специалисти, а в направление "Контрол на защитените територии и биоразнообразието" набира първия си работен стаж трети стажант.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).