РИОСВ-Пловдив спря производството на две фирми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:49 / 05.09.2013
2777
Заповеди за налагане на принудителна административна мярка издаде през август директорът на РИОСВ-Пловдив Тамер Бейсимов на «Скорпио-46» ЕООД, Пловдив и на «Карбол» ЕООД, с. Красново, общ. Хисар.

Ръководството на първата фирма се задължава да преустанови производство на натриев хипохлорид в промишлен мащаб до издаване на комплексно разрешително. Със заповедта за «Карбол» ЕООД се спира пускането на пазара на дървените въглища, произведени от фирмата. Мярката е до извършване на регистрация на въглищата в Европейската агенция по химикали, съгласно изискванията на нормативните актове на Европейския парламент. За работа без нужната регистрация фирмата има наложен акт и издадено наказателно постановление в началото на годината.

През август експертите от РИОСВ-Пловдив са извършили 91 проверки на 84 обекта, за отстраняване на допуснати нарушения, са дадени 75 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. През месеца са съставени 11 акта, като 8 от тях са за извършени нарушения на Закона за управление на отпадъците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).