РИОСВ-Пловдив със серия санкции към нарушители след сигнали на граждани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:40 / 06.08.2013
2521
Две имуществени санкции на обща стойност 60 000 лв. наложи РИОСВ-Пловдив на община «Родопи» през месец юли за неизпълнение на изискване на Закона за управление на отпадъците. Общината не е направила четири поредни отчисления - за периода от януари до април за депонираните отпадъци на депото за строителни отпадъци край Първенец.

В резултат на контролната дейност на инспекцията е наложена глоба от 5 000 лв. на кмета на община Карлово за това, че е допуснал натрупване на отпадъци на неразрешени места и не е организирал почистването им. Санкция в размер на 2000 лв. е наложена на «Нара Гео» ООД, с. Отец Паисиево за това, че е отказан достъп на проверяващите до котелна централа и до лагуна за улавяне на отработени розови джибри, разположени на територията на площадката, с което е осуетено установяването на потенциални източници за замърсяване на околната среда.

Санкция в същия размер е наложена и на «НЕЛ-КА» ООД, с. Тополово за неподдържане на досиета за изправността на хладилните инсталации. Наказателно постановление за налагане на текуща месечна санкция в размер на 2332,21 лв. е издадено през юли на «Дружба Стъкларски заводи» АД, площадка Пловдив за установени превишения на нормите на допустими емисии на вредни вещества в отпадъчните газове. За същото нарушение е наложена еднократна санкция в размер на 51.10 лв на «Българска роза» АД, Карлово.

През юли експертите от РИОСВ-Пловдив извършиха 141 проверки на 132 обекта, като 30 от проверките са по сигнали, получени на «Зеления телефон» на инспекцията и по жалби на граждани.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).