РИОСВ празнува световния ден на околната среда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:11 / 01.06.2006
813
Планираните от РИОСВ – Пловдив прояви, по случай световния ден на околната среда - 5 юни, тази година са посветени на популяризиране на уникалното биологично разнообразие и защитените територии в Пловдивски регион. Те са в съответствие с мотото на «Зелената седмица» за 2006 г. - «Биоразнообразието е живот».
Предвидените прояви, които ще се проведат на територията на Пловдивски регион целят повишаване на информираността и ангажираността на подрастващите към опазването на природната среда.

За популяризиране на уникалното, но все още непознато за региона природно богатство в с.Чехларе, на 3 юни в събота ще се проведе екологичен празник «Магията на дъбовете». На празника ученици от Община Брезово ще се състезават в изработването на най-добро изделие от отпадъчни материали, най-добър продукт от природни материали, най-добра еко-рисунка и др.

На 4 юни - неделя, РИОСВ – Пловдив организира почистване на биосферен резерват «Червената стена», с.Бачково. В акцията ще вземат участие ученици и неправителствени организации от Асеновград и Бачково.

На 5 юни ще се проведат учебно-образователни екскурзии на тема «Да опознаем природните забележителности в нашия град» с беседи и открити уроци по Пловдивските тепета - едни от малкото в България защитени територии в урбанизирана градска среда.
РИОСВ – Пловдив кани всички желаещи да се включат в проявите, посветени на световния ден на околната среда. По-подробна информация може да се получи от интернет страницата на РИОСВ –Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).