РЛК Пловдив постави исканията си с декларация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:10 / 01.03.2013
1312
Декларация на РЛК Пловдив до президента на Република България Росен Плевнелиев, Народното събрание, Комисията по бюджет и финанси, Комисия по здравеопазване, до Надзорния съвет на НЗОК и на вниманието на българското общество. Декларация на УС на РК на БЛС Пловдив:

На свое заседание на 28.02. 2013 г. Управителният съвет на Районна колегия на Българския лекарски съюз - Пловдив, като обсъди неубедителната реакция от страна на Надзорния съвет на НЗОК по отношение на нашите искания от 20.02.2013 г. отново изискваме изпълнението на същите, а именно:

1. Отпадане на чл. 13 от Правилата за определяне на регулативните стандарти на НЗОК за 2013 г. и съответните му разпоредби в индивидуални договори на изпълнителите на извънболнична медицинска дейност.

2. При неспазване на регулативните стандарти предлагаме работни групи от НЗОК /РЗОК/, съответната РК на БЛС и представител на Пациентските организации за извършване на съвместен контрол.

3. Актуализиране на плащанията от НЗОК към ИМП в частта ПИМП, СИМП, БП поне съобразно инфлационния индекс за 2012 г.

4. Като палиативно решение към настоящия момент за балансиране на положението в болничната медицинска помощ - възстановяване действието на правилата за определяне на годишния прогнозен план за обем дейност и стойност на разходите за болнична медицинска помощ за 2012 година.

5. Ежемесечно публикуване на сайта на НЗОК /РЗОК/ на реално изплатените средства на ИМП по видове дейности ПИМП, СИМП, Болнична помощ, МДД, ВСД, лекарства и по договорни партньори.

6. Настояваме в оперативен порядък да бъде изяснено заплащането на интензивните грижи след консултации с анестезиологичното дружество.

Оставаме в готовност за протестни действия до решаване на повдигнатите въпроси.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).