РУСО открива нови приемни в Пловдив. Проверяваме осигуровките си с sms

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:57 / 12.11.2004
4101
11 млн 425 хил. лева са задълженията на работодатели към Районното управление "Социално осигуряване" (РУСО) за последните три години. 2 млн са погасени чрез Агенцията за държавни вземания. До октомври тази година невнесените здравни осигуровки са в размер на 652 хил. лв. от 22 хил. длъжници. Големите длъжници, предадени с преписки на Агенцията за държавни вземания през тази година, са 75. До октомври са изпълнени 2 100 наказателни постановления за некоректни работодатели. Това съобщи директорът на РУСО Гелка Илиева. Тя допълни, че от началото на годината са приети 26 хил. молби и жалби от граждани, голяма част от които са за некоректни данни за здравни и пенсионни вноски. От 27 хил. подали документи за разсрочване на здравните осигуровки 15 хил. не погасяват задълженията си и отпадат от регистрите на НОИ. От следващия месец ще можем да проверяваме здравния си статус и чрез sms, съобщи още Илиева. В момента това може да се направи и чрез интернет на сайта на НОИ. Съгласно подготвяните законодателни промени неизрядните граждани ще възстановят здравноосигурителните си права, ако в срок до 31 януари 2005 година направят три вноски.
От 1 декември РУСО открива пет нови приемни. Три от тях ще бъдат в Пловдив, другите две - в Асеновград и Карлово, съобщи още Гелка Илиева. Те ще предоставят всички услуги – информация за персонален регистър, регистрация на трудови договори, молби за нови пенсии или актуализирането им, удостоверения за осигурителен статус.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).