РЗИ Пловдив разяснява новото приложение за здравните е-услуги

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
17:48 / 02.09.2024
3653
Регионалната здравна инспекция в Пловдив разкрива изнесен пункт в мол "Пловдив", за да разяснява на гражданите как да си инсталират и ползват новото здравно електронно приложение еЗдраве. В продължение на три дни от 10,30 до 18 ч. екипи на РЗИ ще бъдат на разположение на хората в търговския обект, съобщи за Plovdiv24.bg директорът на здравната инспекция д-р Аргир Аргиров.

Само за половин ден днес около 20 човека са посетили РЗИ (Пловдив, ул. "Перущица" 1), за да си инсталират здравното е-приложение. 

Мобилното приложение еЗдраве дава достъп на всички граждани до личното им пациентско досие с всички електронни здравни документи, вписани в Националната здравноинформационна система - прегледи, направления, рецепти, ваксини, резултати от лабораторни изследвания, личен здравен картон.

В изнесения пункт в мола екипите на РЗИ, РЗОК и Информационно обслужване ще съдействат на хората да вкарат в GSM-а си приложението. Трябва да носят личната си карта и, естествено, мобилния си телефон, уточни д-р Аргиров.

Мобилното приложение пести време на пациентите и лекарите. Активирането на мобилно устройство се удостоверява с електронен подпис. Потребителят може да включи допълнителна биометрична защита данните. Всеки достъп до електронното пациентско досие се записва. С деактивиране на приложението, от устройството се премахват всички лични и медицински данни на потребителя, обясняват от Националната здравноинформационна система.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Екшън на Околовръстното, маскирани тръшнаха по очи мъж
Двама министри идват в Пловдив днес
Еленков: Гребната база в Пловдив е едно от малкото места в Българ...
Ексклузивно за Plovdiv24.bg прокурор Анчев: Готова е съдебно-меди...
В Пловдивския панаир показват дронове
Пълна мистерия в пловдивско село, издирват тайнствена жена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).