Работна среща: "Възможностите на България за усвояване на структурните фондове"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:18 / 21.02.2006
1065
България навлиза в последния етап от подготовката си за присъединяване към ЕС и екипът, отговорен за изготвянето на националния план за развитие се нуждае от ясна визия за проблемите в сферата на националните възможности за усвояване на европейските фондове. В тази връзка областните администрации и местните власти трябва да помогнат изготвянето на съвместен доклад за административните и финансови перспективи в съответните региони и да бъдат дадени конкретни предложения за тяхното осъществяване. Това бе поводът за работната среща на областния управител инж. Тодор Петков с Николас Петропулос – експерт в Комисията на Европейския съюз по изготвянето на доклад за способността на България да усвоява средства от европейските фондове и г-н Макис Мавропулос – сътрудник за България и местен експерт по усвояването на европейските парични средства.

Основна тема на срещата бе оценката на потенциала на Пловдивска област за усвояване на средства от Европейския съюз. Експертите бяха запознати с приоритетите в регионалния план за развитие, възможностите за съвместна работа при реализирането на проекти с помощта на неправителствения сектор,както и с готовността на областта да отговори на предизвикателствата, които поставя влизането на България в Европейския съюз през 2007 година. Докладът, който експертите ще подготвят след обиколката на шестте района за планиране, ще съдържа оценка на административните и финансови възможности за въвеждане и усвояване на средства от европейските фондове.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).