Радио Пловдив започва да прави модерни новини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:32 / 24.01.2007
1227
"До 2 месеца БНР ще внедри изключително модерна новинарска система", съобщи Петър Галев, директор на програма "Хоризонт". Освен че ще подобри техническите параметри, тя ще допринесе и за повишаване на качеството на новините и актуалните предавания, обясни той.

Журналистите от "Хоризонт" вече се обучават да работят със системата. След това на нея трябва да минат програма "Христо Ботев", Радио България и 28 кореспонденти от 5-те регионални програми на БНР в Стара Загора, Шумен, Варна, Пловдив и Благоевград. Новата система ще позволи на всички журналисти едновременно да качват звук и да обработват материалите си. Тя ще осигури и повече автентични звуци, както и директна връзка с всички точки на страната, обясни още Галев.

През новата година регионалните програми на БНР ще осъвременят програмните си схеми. На 2 февруари започва новото младежко предаване по "Христо Ботев" - "Обичайните заподозрени". То ще е от 17 до 18 ч., ще се води от млади хора и има за цел да върне младата аудитория на радиото. От Радио България възнамеряват да разширят сайта си, като пуснат страница на италиански и португалски език. До средата на годината пък трябва да стартира и страница на китайски език. Другата промяна е новото културното предаване по "Христо Ботев" - "Културна рулетка". Всяка неделя от 10 до 12 ч. в ролята на водещи ще влизат млади хора от всички области на културата. И занапред БНР ще продължи да праща родни новини в около 50 чужди радиостанции.

От 10 до 14 ч. на 25 януари, когато БНР става на 72 години, радиото ще отвори вратите си за всички желаещи. Информацията е на вестник "Сега".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).