Радост за шофьорите: До седмица отварят важно кръстовище в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
09:45 / 12.02.2024
26368
До една седмица ще бъде завършено кръстовището на улица "Царевец" с бул. "Хаджи Димитър" и движението ще бъде възстановено. Радостната новина съобщи за Plovdiv24.bg говорителят на ВиК-Пловдив Йордан Чемишев.

В участъка се полагат тръбите на Южния обходен колектор. След завършване на дейностите по това кръстовище ще се продължи работата от ул. "Солунска" към "Пещерско шосе". Пътят ще бъде максимално отворен за трафика, обещават от строителната фирма, която изпълнява обекта.

Трасето на колектора е проектирано да минава през бившия базар. Временните преместваеми обекти отдавна са премахнати и участъкът е подготвен за строителни дейности. След полагането на тръбите тук ще бъде направено още едно двулентово платно. В източната половина на "Царевец" ще се правят байпаси към страничните улички и само докато се работи там временно ще се спира движението. 

Южният обходен колектор в участъка на пробива "Модър - Царевец" е завършен след много мъки и зорища. Строителят на съоръжението е отворил поле за работа на другата строителна фирма, която работи по автомобилния проход под софийската жп линия. 

Изграждането на Южния  обходен колектор е част от изпълнявания от ВиК проект "Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект "Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив". Трасето на тръбата минава от кръстовището на "Пещерско шосе" по ул. "Царевец“, по ул. "Модър“ покрай Транспортна болница, по бул. "Александър Стамболийски“ и ул. "Нестор Абаджиев“ в район "Тракия“, за да се включи в пречиствателната станция. Изграждат се отклонения по улиците "Петър Стоев" и "Пере Тошев". Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Еко Проект - Пловдив" с участници: "Интерхолд" ЕООД, "ТЕС Кънстракшън Груп" ЕООД ("Парсек груп") и "ВиК Инфраструктурно проектиране" ЕООД. 

Дължината на целия обходен колектор е над 12 км. Работата по неговото изграждане и възстановяването на пътната инфраструктура трябва да приключи до края на 2024 година. По булевард "Александър Стамболийски остават малко довършителни дейности, обясни Чемишев. За да се спази крайният срок обаче в  новия програмен период ще бъдат включени още 3-4 строителни групи в работата по съоръжението към жр "Тракия".

Виж коментарите (0)

Още по темата (147):
02.09.2024 Възлово кръстовище в Кючука е отворено за движение
13.08.2024 Машините се върнаха на бул. "Александър Стамболийски"
12.08.2024 В абсурдна ситуация изпаднаха над 200 семейства от Пловдив
09.08.2024 Строител: Ако парите за стадионите ги обърнем в улици и булеварди, хората реално ще получат продукт
09.08.2024 Светлина в тунела: Вече асфалтират бул. "Александър Стамболийски"
04.08.2024 Как върви работата по един от най-мащабните проекти в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).