Райна Петрова ще поздрави пчелари на юбилейно тържество

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:09 / 07.02.2014
1799
Двоен празник ще чества в понеделник - 10.02.2014 г., Общинското пчеларско дружество "Акация 1899". В деня на Свети Харалампий, когато е професионалният празник на пчеларите, в 11.00 часа в Дома на техниката ще бъде отбелязан 100-годишният юбилей на дружеството. 

Специален гост на празника ще бъде кметът на район "Централен" Райна Петрова. Тя ще връчи поздравителен адрес към всички пчелари и специална грамота и плакет за изключителен принос на Георги Тодоров, който е председател на пчеларското дружество. 

Припомняме, че в края на миналата година на бул. "Шести септември" в район "Централен" бе открит уникален паметник на пчелата. Съвместната работа с пчеларите ще продължи и през тази година, заяви Райна Петрова. Тя съобщи още, че се очаква в началото на март тази година в Пловдив да се проведе първото международно изложение АПИ България, на което да присъстват евродепутати, председателят на работната група "Мед" на Европейската асоциация на земеделските производители, представители на Дружеството за европейска координация на пчеларството, старши съветник на Норвежката асоциация на пчеларите, както и Жил Ратиа - председател на Апимондия - световния пчеларски конгрес. 

Намерението Пловдив да се превърне в европейски център на пчеларството, сподели още кметът на район "Централен" Райна Петрова. Тя е убедена, че това ще допринесе за популяризирано на културно-историческото наследство на града ни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).