Район ”Източен” санира школата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:20 / 23.12.2006
1080
Район "Източен" в Пловдив кандидатства с проект "Енергийна ефективност в училищата и детските градини" пред Министерството на икономиката и енергетиката /МИЕ/ и международен фонд "Козлодуй".

Това съобщиха от пресцентъра на районната администрация. Разработката е по проект "Подкрепа на МИЕ и Междуведомствена работна група по изпълнение на Стратегията в енергийния сектор за намаляването на отрицателните последици от по-ранното извеждане на реактори ВВЕР-440 на АЕЦ "Козлодуй". Финансирането, за което кандидатства район "Източен" е на стойност 2 591 398 евро. Обекти на проекта са общо 14 сгради - 7 детски градини и 7 училища. Целта на проекта е в тези сгради да се приложат мерки за енергоспестяване, като бъдат подбрани само онези от тях, които притежават висока норма на възвращаемост. Предвижда се подмяна на дървена дограма и метални витрини с нова PVC дограма с двоен стъклопакет, полагане на външна топлоизолация на плътните стени, полагане на топлоизолационен слой на покриви. В обектите с локални котелни на течно гориво и отоплящи се с електрически уреди ще бъдат изградени газови котелни инсталации. Мерките се взимат заради незадоволителното състояние на сградите, където загубите на топлина са значителни и температурите в тях са под нормативните изисквания. Преки бенефициенти на проекта са 992 деца от целодневни детски градини, 5660 ученици от училищата и 569 души персонал грижещ се за тях, уточниха от район "Източен". Очаква се Комисията по разглеждането на предложенията да вземе окончателно решение през януари следващата година. Информацията е на БТА.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).