ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Район "Тракия" - рекордьор в Пловдив 
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:51 / 05.08.2024Коментари (5)10914
Район "Тракия" започна изграждането на рампи в жилищни входове, в които има живеещи с трайно увреждане и предвижващи се с инвалидни колички.  Администрацията на района спечели финансиране по всичките си подадени проектни предложения по Национална програма достъпна жилищна среда и лична мобилност.

От общо 12 одобрени проекти за Община Пловдив – 6 от тях са в район "Тракия", като финансирането е от Министерството на труда и социалната политика през по Националната програма достъпна жилищна среда и лична мобилност.  

Допустимите кандидати са всяко юридическо лице – сдружение на собствениците, когато в жилищната сграда има лице с трайно увреждане и предвижващо се с инвалидна количка или в чието семейство има дете с трайно увреждане предвижващо се с инвалидна количка с постоянен и настоящ адрес в същата сграда. 

"Всяка година районната администрация на район "Тракия" оказва пълно съдействие на хората в неравностойно положение, предвижващи се с инвалидни колички и нуждаещи се от достъп до околната среда. За 2024 година район "Тракия" може гордо да се похвали, че за пръв път от 4 години има ободрени 6 броя проектни предложения без забележки", заяви кметът на район Георги Гатев.

Договорите с МТСП вече са сключени, като три от рампите вече са изградени. Тази седмица се очаква и другите три рампи да бъдат поставени.

Една от поставените рампи е в блока на ул. "Менделеев" 2. Там живее близка на Стефани Тодорова, която е председател на Гражданската инициатива "Да направим "Тракия" по-зелена".

Гражданският активист заяви, че е очарована от професионализма на районната администрация, която за по-малко от 48 часа е издала разрешително за строеж и изготвила 3 инвестиционни проекта.

"Мисията за набавянето на толкова голям обем документи от моя гледна точка беше невъзможна за толкова кратко време без подкрепата на администрацията на кметството на район "Тракия". Освен, че всичко беше много като обем, което трябваше да се свърши от мен и от служителите на кметството, то стана в последния момент или по-точно в последния ден, в който можеха да се подават документи.  Малко по-късно разбрах, че хората, които са били ангажирани с изготвянето на инвестиционните проекти, са работили дори събота и неделя. И всичко това напълно безвъзмездно", заяви Стефани Тодорова.

Кметът на района благодари на служителите, които са взели проблемите на хората присърце и са ги превърнали в своя кауза.

Другите две рампи от спечелените проекти са монтирани в блок 42 – вход "Б" и вход "В", а скоро ще бъдат поставени в блок 2014 вх. "А", блок 209 вх. Б", както и блок 177 вх. "Г".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Рекордьор е по разбити улици и булеварди неремотирани от създаването им.
0
 
 
Релордьор по строителство на общижития за помаци и селяци и най бързо западащ квартал. Иначе едно хубаво нещо да направят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: