ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Район "Западен“, община Пловдив, даде официален старт на проект "Грижи в домашна среда“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:51 / 23.02.2013Коментари (0)2173
©
Кметът на район "Западен" на община Пловдив Десислава Желязкова даде официален старт на действия по организация, изпълнение и управление на проект "Грижи в домашна среда". Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ОП "Развитие на човешките ресурси" по схема за безвъзмездна финансова помощ BG 051РО001-5.1.04 "Помощ в дома", съфинансиран от Европейския социален фонд. Основната цел на проекта е подобряване качеството на живот на лица с увреждания и самотни хора чрез осигуряване на качествена грижа в семейна среда и постигане на социална адаптивност в рамките на съществуващата инвалидност.

В рамките на схемата ще се даде възможност на съществуващия "Домашен социален патронаж" да разшири дейността си чрез Звено за услуга в домашна среда към район "Западен". То ще предостави по иновативен начин три типа почасови услуги: за лична помощ; помощ за комунално-битови дейности и помощ за социално включване.

Потребители са хора с увреждания, което ги поставя в невъзможност да се грижат за себе си; деца до 18 години с 50 и над 50% увреждания, които се нуждаят от обслужване; самотно живеещи възрастни хора, които не са в състояние сами да организират бита си и да поддържат хигиената в дома си. Възможност за тези услуги ще могат да получат 40 потребители от район "Западен", което включва услугите: помощ за поддържане на лична хигиена; при събличане и обличане; при хранене; при вземане на лекарства, предписани от лекар; при рехабилитационни и други специализирани услуги.

В звеното ще бъдат ангажирани 18 безработни лица, регистрирани в бюрата по труда, които ще бъдат обучени за това и ще бъде разделени три групи: 8 от тях като социален асистент; 5 - специалисти в социалната услуга и 5 като домашни санитари.

Други лица, наети като доставчици на услуги, ще помагат за социалното включване на обслужваните лица - посещение на кино, театър, концерти, развлечения и занимания в дома и извън него, помощ при написване на писма, заявления и подаването им. Трети доставчици ще извършват комунално-битови дейности, като ежедневно снабдяване с хранителни продукти и лекарства, почистване на дома, извършване или съдействие за дребни битови ремонти, извършване на административни услуги, приготвяне на храна.

Заявки за получаване или предоставяне на услугите могат да се направят в рамките на три седмици в специализираното Звено в районната администрация от 4 до 22 март 2013 година.

Проектът е на стойност 197 871,19 лева и с обща продължителност 17 месеца, от които период на предоставяне на услугата - 10 месеца. Ръководител на проекта е Пламена Пачова, координатор - Гергана Мечкарова, юрист - Атанас Петров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: