Рамковият договор за 2005 г. поставя неизпълними изисквания, според медици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:35 / 22.01.2005
642
Медици от болничните заведения в Пловдив се оплакаха пред ръководството на Българския лекарски съюз, че в рамков договор`2005 има недомислени и дори абсурдни детайли. Те посочиха, че в клиничните пътеки са включени тежки и понякога неизпълними изисквания, което допълнително намалява средствата на болниците. Председателят на съсловната организация д-р Андрей Кехайов обеща до дни да бъдат направени промени в приложенията на рамковия договор.
Болниците в Пловдив страдат от хронично недофинансиране. Директорът на едноименната многопрофилна болница д-р Стателов заяви, че през 2004 г. е загубил по 170 лева на всеки преминал пациент, а болните са били общо 22 хиляди. Сложни изисквания за вписване в клиничните пътеки пречат за изплащане на действително изразходваните средства. От залата се чу предположение, че авторите на рамковия договор са гарантирали работата на столичните болници и националните центрове и са орязали функциите на провинцията. Медици поискаха и за децата да се плаща потребителска такса, за да се подобри финансовото състояние на сектора. Д-р Кехайов отговори, че по тази тема не е получил подкрепа нито от управляващите, нито от опозицията, тъй като предстоят избори. Информацията е на телевизия "Евроком".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).