ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Равен резултат в кулинарното състезание в КСУ "Св. Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 21.03.2013Коментари (0)2067
©
С много настроение, отлични оценки и равенство между двата състезателни отбора - на момчетата и на момичетата - завърши кулинарният конкурс в Комплекса за социални услуги "Св. Георги" в Пловдив. 

"Затруднихме се в преценката, защото нещата са наистина много вкусни", каза след дегустацията председателят на журито Йоханес Шулц, който от 5 март обучава по готварство персонала и кулинарните паралелки в социалния учебно-професионален център към Комплекса. 

Не спестиха похвалите си и другите членове на журито: почетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова и главният готвач на ресторанта на хотел "Лайпциг" Николай Антонов.

Двата отбора получиха награди, които още повече вдъхновиха момчетата и момичетата. Комплиментът на хотел "Лайпциг" за всички състезатели и за техните наставници от Комплекса е посещение на акватеката на плажа на 9-ти километър през лятото. Йоханес Шулц ги изненада с ключодържатели-сувенири под формата на готварски бъркалки, а ръководството на Комплекса им подари книги с кулинарни рецепти.

Задачата, с която трябваше да се справят отборите за час и половина, бяха по две рецепти за всеки от тях: момчетата приготвяха риба пане и картофена салата по рецепта от Северна Германия. Момичетата пък се представиха с два вида десерти: плодова салата и крем. В кухнята с отборите неотлъчно бяха наставничките им Мария Делинова и Павлина Богоева.

Кулинарният конкурс е заключителен етап от курса на Йохан Шулц в Комплекса и представлява своеобразна презентация на наученото под негово ръководство.

Съгласно споразумение между Комплекса и Международния експертен съвет към МВнР на Федерална Република Германия, обучението е безвъзмездно и е свързано с миналогодишното дарение чрез Националния алианс за работа с доброволци на професионално кухненско оборудване. 

"Времето е кратко, но съм доволен от постигането на основната ми цел - да покажа добри рецепти от немската кухня и някои основни положения в готварската техника, както и как да се ползва оборудването в кухнята" - каза Шулц.

Директорът на Комплекса Апостол Делев благодари на участниците в състезанието, на журито, на заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков, директорът на Дирекция "Социално подпомагане" в Община Пловдив Веселина Ботева и на представителите от Националния Алианс за работа с доброволци и на медиите, които уважиха деня, превърнал се в истински празник за кулинарните паралелки. 




(c) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
51-ото Народно събрание
Зима 2024/2025 г.
Kатастрофи Великотърновско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: